Zonnepanelen

De kwaliteit van een zonnepaneel is van groot belang, het heeft direct invloed op het rendement op lange termijn.
favicon
Pieter Vanyzere
zaakvoerder

Hoe werkt een zonnepaneel?

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn modules die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit meerdere zonnecellen die licht absorberen en omzetten in elektrische stroom. De meeste zonnepanelen zijn gemaakt van silicium, een halfgeleidend materiaal dat bij blootstelling aan licht elektronen vrijmaakt.

 

De basisstructuur van een zonnepaneel omvat:
  1. Zonnecellen: Deze cellen bevatten lagen silicium, en wanneer fotonen van zonlicht op de cellen vallen, worden elektronen losgemaakt.
  2. Elektrische velden: Binnen de zonnecel bevinden zich elektrische velden die ontstaan door het gebruik van verschillende materialen in verschillende lagen van de cel. Deze velden dwingen de vrijgemaakte elektronen om een bepaalde richting op te gaan, waardoor een stroom ontstaat.
  3. Metaalstructuren: Metalen geleiders op het oppervlak van het zonnepaneel verzamelen de elektronen en leiden ze naar bedrading, waardoor een stroom ontstaat.
  4. Omvormer: De opgewekte gelijkstroom (DC) wordt omgezet in wisselstroom (AC) door een omvormer. Wisselstroom is de vorm van elektriciteit die gebruikt wordt in huizen en bedrijven.

Zonnepanelen worden vaak op daken van gebouwen geïnstalleerd, maar ze kunnen ook op de grond worden geplaatst. Ze bieden een duurzame en milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken, verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en helpen de impact van klimaatverandering te verminderen.

Kwaliteit Tier-1 panelen

In weer en wind liggen de panelen jarenlang op het dak, u kiest dus beter voor degelijke kwaliteit en een professionele installatie.

  • Hoge efficiëntie
  • Hoge wattpiek (Wp) versus paneelgrootte (celrendement >22%)
  • 30 jaar vermogengarantie
  • Minimaal 15 jaar productgarantie
  • TOPCon N-type panelen 

Reeds meer dan 14 jaar ervaring

Top producten

De nieuwste technieken

Service

Kies voor een professionele installatie

Als zaakvoerder ben ik steeds aanwezig bij de installatie, ik zorg voor de opvolging van elk project.

Wij plaatsen installaties in West-Vlaanderen regio Kortrijk, Zwevegem, Gullegem, Roeselare, Waregem, Ingelmunster, Oostrozebeke, Izegem, Tielt, Bellegem, Aalbeke, Wielsbeke, Ieper, Poperinge, enz..